Visualizzazioni totali

lunedì 13 dicembre 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ


10/5/2003

Premio Internazionale Carlo Scarpa per il Giardino

Fondazione Benetton, Treviso



Γνώρισα τη δουλειά του Δημήτρη Πικιώνη μέσω μιας εργασίας διερμηνείας που μου είχε αναθέσει το Ίδρυμα Μπενετόν σε συνεργασία με το Ελληνικό προξενείο το 2003. Επρόκειτο για την απονομή του Ετησίου Διεθνούς βραβείου Σκάρπα, που απονέμεται κάθε χρόνο στις καλύτερες διαμορφώσεις τοπίων όλου του κόσμου. Για την εξαιρετική αρχιτεκτονική του εργασία, της διαμόρφωσης του περιπάτου κάτω από την Ακρόπολη και τησ πρόσοψης του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, τιμήθηκε μετά θάνατον από το φημισμένο Ιταλικό Ίδρυμα της πόλης του Τρεβίζο.
Στην απονομή του βραβείου παρευρέθησαν η κόρη του αρχιτέκτονα κ. Αγνή Πικιώνη αρχιτέκτων και αυτή (φωτογραφία ), η κ. Χάρις Καλλιγά τότε Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, αρχιτέκτων και ο σύζηγός της αρχιτέκτων κ. Αλέξανδρος Καλλιγάς .
Στην press confrence όπου είχα αναλάβει την διερμηνεία, έλαβαν μέρος περίπου 25 Έλληνες και Ιταλοί δημσιογράφοι, που υπέβαλαν ερώτήσεις πάνω στην εργασία και το υπέροχο πνεύμα του αρχιτέκτωνα Δημήτρη Πικιώνη και υπογράμμισαν την Οικουμενική του αντίληψη για τη ζωή που επηρέασε έντονα το έργο του!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανάρτηση αυτού του πόστ και τη μνεία του Δημήτρη Πικιώνη πηγαίνει στην κ. Έφη Γεωργοπούλου όπου με το μπλογκ της αναφέρεται στην έκθεση για το έργο του Πικιώνη στο Μπενάκειο Μουσείο!

Nessun commento:

Posta un commento